Wednesday, May 02, 2007

Veelzijdige performances op 34e Jazz in Duketown

Het gratis openluchtfestival Jazz in Duketown barst tijdens het Pinksterweekend voor de 34e keer in alle hevigheid los. Net als in andere jaren presenteert het organisatiecomité blues & roots, funk & dance, latinjazz, improvisations en natuurlijk de bekende traditionele jazz. In de sfeervolle binnenstad van ’s-Hertogenbosch kan op 26, 27 en 28 mei 2007 worden genoten van in totaal meer dan 80 jazzconcerten. Op tien buitenpodia en diverse binnenpodia zetten (top)formaties het jazzpubliek met hun veelzijdige performances in vuur en vlam.

Bekende gezichten

Jazz in Duketown staat er om bekend kwaliteitsjazz te bieden door steeds weer bekende namen naar ’s-Hertogenbosch te halen. Met optredens van het Metropole Orkest & topgitarist John Scofield, Babette van Veen, Boris en Relax staan er ook dit jaar wederom aansprekende namen op het programma.

Jazzkenner én gezelligheidsluisteraar

Jazz in Duketown is en blijft een breed georiënteerd jazzfestival. Evenals in voorgaande jaren ligt de aandacht bij een gemoedelijke festivalambiance. Het jongere publiek kan zich op de Uilenburg laten vervoeren door funk- en dancejazz. Daarnaast zijn jump & jive en swingmuziek op de Markt niet weg te denken van het festival. Op het Museumplein is veel mainstream jazz te horen. Voor de liefhebbers van improvisatiejazz is de Toonzaal uiteraard ‘the place to be’. De streetparades door de hele binnenstad maken het geheel compleet. Zowel de echte jazzkenner als de gezelligheidsluisteraar zal zich dan ook prima thuis voelen.

Naar verwachting komen ook dit jaar ongeveer 250.000 mensen de jazzcultuur in al haar bekende en minder bekende verschijningsvormen beluisteren en beleven.

Bezoek voor het volledige programma www.jazzinduketown.nl