Tuesday, April 25, 2006

33ste editie Jazz in Duketown bovenal een sfeerfestival: Optredens van Randy Brecker, Trijntje Oosterhuis en Toots Thielemans

33ste editie Jazz in Duketown bovenal een sfeerfestival: Optredens van Randy Brecker, Trijntje Oosterhuis en Toots Thielemans Het mega openluchtfestival Jazz in Duketown barst tijdens het Pinksterweekend voor de 33ste keer in alle hevigheid los. Net als in andere jaren presenteert het organisatiecomité ook toegankelijke blues, funk & dance, latinjazz, improvisations en natuurlijk de bekende traditionele jazz. In de sfeervolle binnenstad van ’s-Hertogenbosch kan op 3, 4 en 5 juni 2006 worden genoten van in totaal meer dan 60 jazzconcerten. Op diverse podia zetten (top)formaties het jazzpubliek met hun unieke performances in vuur en vlam.

Jazz in Duketown is en blijft een breed georiënteerd jazzfestival. Meer dan voorgaande jaren ligt de aandacht in 2006 bij een gemoedelijke festivalambiance. Zowel de gezelligheidsluisteraar als de echte jazzkenner zal zich wederom prima thuis voelen. Met aansprekende musici als Randy Brecker, Trijntje Oosterhuis, Toots Thielemans en Candy Dulfer laat Jazz in Duketown zoveel mogelijk mensen tijdens Pinksteren proeven van de ultieme Brabantse gezelligheid. De presentatie is in handen van Jaap Ludeke, voormalig gastheer van het North Sea Jazzfestival en programmamaker voor de concertzender.

Gezelligheidsluisteraar én jazzkenner
Vertrouwde ingrediënten worden afgewisseld met nieuwe accenten. Het jongere publiek kan zich op de Uilenburg laten vervoeren door funk- en dancejazz. Daarnaast zijn de jump and jive- en swingmuziek op de Markt niet weg te denken van het festival. Op de Parade volgen dj’s de familieconcerten op zodat bezoekers van alle leeftijden hun weg naar dit plein zullen vinden. Op het Museumplein is veel mainstream jazz te horen. Ook dit jaar is de Jazzvijver actief: een platform op het Kerkplein voor jonge talentvolle amateurs die zich naar hartelust kunnen uitleven. Voor de liefhebbers van improvisatiejazz is de Toonzaal uiteraard ‘the place to be’. Tijdens de zogenaamde Intimate Moments nodigt Angelo Verploegen hier bekende jazzvrienden uit voor enkele veelbelovende concerten. Natuurlijk krijgt de jazz oude stijl weer een podium in de Kerkstraat. De streetparades door de hele binnenstad maken het geheel compleet.

Warme, sfeervolle omgeving
Jazz in Duketown legt in 2006 de focus op jazz in een sfeervolle omgeving. Daarbij passen kleurrijke festivaluitingen zoals banieren en posters die de warme uitstraling van Jazz in Duketown benadrukken. Naar verwachting komen ook dit jaar ongeveer 250.000 mensen de jazzcultuur in al haar bekende en minder bekende verschijningsvormen beluisteren en beleven.

Bezoek voor het laatste nieuws onze website: www.jazzinduketown.nl