Thursday, April 20, 2006

Amersfoort Jazz Festival 2006

Dit jaar vindt de 27e editie van het Amersfoort Jazz festival plaats, traditioneel in het 2e weekeinde, op 12,13 en 14 mei. Het programma biedt een brede mix van muziek, van dixieland, bebop, fusion, lounge en wereldmuziek. Er is dit jaar veel geïnvesteerd in de top van de vaderlandse jazz die internationaal toonaangevend is. Daarnaast zijn grote publiektrekkers als Relax, Boris, Hans en Candy Dulfer en DJ Meastro gecontracteerd.
Op vrijdagavond is er live jazz in meer dan 25 kroegen en op zaterdag en zondag jazz op 7 buitenpodia. Zoals altijd zijn alle concerten gratis toegankelijk voor het publiek. Er is veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de podia en het geluid. Deze zijn over het algemeen groter, breder en passen bij de ambitie van het festival om het grootste jazzfestival van Nederland te blijven.
De stichting hecht eraan haar lokale 'roots' te tonen. Zo treft u o.a. diverse jazzformaties aan waarin muzikale Amersfoorters een prominente rol vervullen. Verder treft u op zaterdag onder andere toppers aan zoals Boris (Idols) & The Auratones, de jazz hiphop sensatie Relax, Hans en Candy Dulfer, jazzdance sensatie Briskey, DJ Maestro & Eddie C, The Young Sinatras, Ben van den Dungen & Michael Varekamp. Daarnaast is het festival trots een tweetal internationale toppers uit de USA te verwelkomen, de jazz vocaliste Gail Pettis uit New York en saxofonist Big Ed Easton uit Texas.
Op zondag wordt de dag geopend met het kinderprogramma dat start om 12.00 uur op de Appelmarkt. Vanaf 13.00 uur tot 18.00 zal er op alle pleinen de hele dag muziek worden gespeeld. U kunt onder andere genieten van het trio Peter Beets met het theaterprogramma 'Chopin meets the Blues', Saxofoon Quartet Artvark, Esther Hart, Thijs Borsten met Xam Xam, Sjoerd Dijkhuizen en Martijn van Iterson, Dim Kesber en Eddy Doorenbos, Tineke Postma en The Powerhouse Orchestra. Vervolgens wordt de dag spetterend afgesloten door het Amsterdam jazz sextet met Denise Jannah op het OLV Plein.
Om het Amersfoort Jazz festival compleet te maken zal er zondag een finale van de Amersfoort Jazz Talent Award op de Appelmarkt plaatsvinden. Drie bands zullen strijden om de hoofdprijs van 2500,- euro en een prominente plek op het festival van 2007. Deze overweldigde luisterbelevenis mag u niet missen.