Saturday, November 11, 2006

Exlusive Piano Centre, Capelle aan den IJssel: jazzconcerten ZATERDAG 18 November 2006

Exlusive Piano Centre, Capelle aan den IJssel: jazzconcerten ZATERDAG 18 November 2006 Deze jazzconcerten zijn in het kader van 25 jaar Küttschreutter Piano's.

van 14.00u. tot 15.00u. Ronald van Driel
Van origine is Ronald Hammondorganist en is op latere leeftijd piano gaan studeren, dit deed hij bij Rob van Kreeveld en Rob Madna. Hij is regelmatig te horen in diverse formaties waaronder met zijn B-trio PLUS!, de Erik van Heijzen Group en Bounce TT. Die middag verruild hij voor een uurtje het orgel voor de vleugel.

van 15.00u. tot 16.00u. Rob Agerbeek
Jazzpianist Rob Agerbeek doorliep een opmerkelijke carrière in de jazzwereld. Begonnen als boogie-woogie pianist ontwikkelede hij zich in de jaren zestig tot een gerenommeerd en succesvol hardbop –pianist. Hij bleef in deze periode tevens met succes de boogie-woogie stijl trouw. Dit was in de jazzscene van de jaren zestig en zeventig al uitzonderlijk.Het werd door de jazzcritici en kenners nog moeilijker te vatten, toen hij vanaf eind jaren zeventig ook nog een naam maakte als pianist van oude stijl orkesten.

van 16.00u tot 17.00u Rob van Kreeveld
Rob van Kreeveld maakte vooral in de jaren 60-70 naam als pianist van Paul van Vliet. Maakte CD's met o.a. Jeff Hamilton, Jimmy Haslip en Ann Burton. Composities van zijn hand zijn MEISJES VAN 13, DE ZEE, VEILG ACHTER OP etc. Rob heeft een grote staat van dienst en wordt gezien als één van de beste "jazz" pianisten van Nederland.

Exlusive Piano Centre Hoofdweg 248 te Capelle aan den IJssel