Wednesday, November 15, 2006

Jazztraditie herleeft in Grilrestaurant Afslag Laren

Het onlangs geopende grilrestaurant Afslag Laren is al snel een begrip aan het worden in Laren. Gevestigd aan de Brink nummer 10 wil de uitbater van dit sfeervolle etablisement nu ook een goede donderdagse glorievolle Jazztraditie laten herleven in het prachtige dorp. Velen zullen zich nog de wekelijkse befaamde Tros Sesjun Radio concerten herinneren. Al vanaf donderdag 16 november kan nu voorlopig eerst weer maandelijks genoten worden van hoogstaande Jazzmuziek live gespeeld door top formaties, de meer dan voortreffelijke keuken en de drankjes.

Om te beginnen is de steeds meer bekendheid opbouwende saxofonist/componist Willem Hellbreker uitgenodigd met collega topmusici zoals bassist Wiro Mahieu, drummer Geert Roelofs en pianist Eric vd Luijt.

Willem Hellbreker studeerde saxofoon en lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium. In 1994 maakte hij een tournee door Amerika waar hij ondermeer met Bob Brookmeyer optrad en in de beroemde Village Vanguard in New York speelde. Hij studeerde aan het beroemde Berklee college of music in Boston, USA. In ’95 trad hij op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest als begeleider van Stevie Wonder en verder ook in Nederland met top musici als Hans Dulfer, Denise Jannah,

Het Willem Hellbreker Quartet is een eigentijdse, zeer dynamische en uitgesproken jazzformatie die met veel energie en passie de Nederlandse jazzpodia betreedt. Het kwartet heeft een expressieve sound. Energieke en begrijpelijke hedendaagse Jazz met veel lyrische verstilde momenten van standards en ballads. Het Willem Hellbreker Quartet speelt hedendaagse mainstreamjazz met wortels in de jazz uit de jaren 50 en 60. In alles staat het plezier en de overgave waarmee het kwartet en de onderlinge leden met elkaar en het publiek communiceren. Vitaal, dynamisch en expressief zijn de kernwoorden van dit bijzondere kwartet.

Ook de pers is vaak zeer positief over Willem Hellbrekers concerten en cd’s:

Remco Takken: JAZZ augustus 2004:
‘’ … de sound van de blues, met ballads van echte mannen “

Henk Albers: De Gelderlander:
“Hellbreker wisselt virtuoos spel af met subtiele momenten. Hij beschikt over een uitstekende techniek en een goede timing”.

Hans Dijkstal: Linernotes album “Movements”
"Zo moet een tenorsaxofoon klinken : helder, warm, gevoelig en zelfs een tikkeltje sensueel. Zo'n instrument is het nu eenmaal. Willem Hellbreker weet dat”

Jean Paul Heck: Aangenaam Jazz 2006 over “Movements”
Dit is perfecte instrumentale jazz, die elke muziekliefhebber volledig tot rust brengt.

Remco Takken: Jazzism Herfst 2006 over “Movements”
Hellebreker is in vorm en dat betekend een warme swingende Jazzsound

Met zijn nieuwste album ‘Movements’ doet tenorsaxofonist Willem Hellbreker een stapje terug in volume en tempo. Op de CD samen met pianist Bert van den Brink, bassist Wiro Mahieu en drummer Geert Roelofs die hem hier vilein van repliek dienen, gaat Hellbreker haast stapvoets door het repertoire. Eigen composities en strategisch gekozen jazzstukken van anderen zorgen voor een gevarieerd palet van deze uitzonderlijke saxofonist. Niet voor niets werd dit album gekozen voor de actie “Aangenaam Jazz”. In het kader hiervan is momenteel in alle goede Nederlandse CD winkels een zeer voordelig promotie dubbelalbum verkrijgbaar. Hierop is onder meer de muziek van Willem Hellbreker’s laatste Live CD “Movements” te horen die op het Munich Jazzlabel is uitgekomen.

Grillrestaurant AFSLAG LAREN, Brink 10, Laren NH
Informatie en tafelreserveringen 035 - 5311815

Website: www.afslaglaren.nl
Website: www.hellbreker.nl